0 7001 73 76
на цената на един градски разговор
Как да почистим и поддържаме дограмата?
Когато дограмата се замърси, обикновено сме принудени да намерим подходящ препарат за почистване. Алуминиевата и PVC дограмата имат специално покритие, което ги предпазва от надраскване и могат лесно да се почистват, стига лаковото покритие да не бъде наранено. Трябва да внимаваме препаратите, които използваме да не разядат този предпазен слой. Има специално създадени препарати за почистване на дограма. Универсалния почистващ препарат, който можете да ползвате и е безвреден за профила е обезмаслител. Независимо от марката, всеки обезмаслител се справя безпроблемно с мръсотияте по дограмата.

Основни правила за обслужване и поддръжка на дограмата:

• Предпазното фолио на профилите, трябва да се свали веднага след завършване на довършителните монтажни работи. В противен случай външното защитно фолио прегаря от слънцето и премахването му става трудно.

• Поне два пъти в годината движещите се детайли на прозореца т.нар. обков трябва да се третира със специална смазка за да се намали сухото триене и да се удължи живота на детайлите.

• Хубаво е два пъти в годината гумените уплътнения от външната страна, които са изложени на слънчевите лъчи да се третират със специално обмазващо средство и да се проверяват в какво функционално състояние са.

• PVC профилите не трябва да се третират с абразивни препарати, както и с шлифоващи средства, телени четки, груби и твърди предмети, защото може да се наруши горния слой на профила. Не трябва да третираме профилите с агресивни, както и съдържащи разтворители или размекващи почистващи и/или полиращи препарати, като напр. разтвор на синтетична смола, ацетон и други разграждащи боята химикали.

На битовия пазар не се предлагат специализирани средства за поддръжка на дограма. Продукти за почистване на REHAU и продукти за смазка на Wurth можете да намерите в нашите офиси. Има продукти за основно почистване и продукти за поддържане с антистатични добавки. Предлагат се също така и комплекти за почистване и поддръжка съдържащи специално мляко за почистване, фина смазка за обкова и специално обмазващо средство за гумени уплътнения.

Друг продукт, който се предлага е така наречения ремонтен кит за PVC. Той позволява да се ремонтират наранени PVC профили в следствие на транспорт, дълбоки драскотини или сгрешени дупки при монтаж. Китът възстановява вида на вече монтирана PVC дограма, но издраскана или наранена.
 

Партньори

sitalSital
Sital /Гърция/ е дългогодишен производител на уникални и пълни решения в системата за предпазни мрежи срещу насекоми.
rehauRehau
REHAU / Германия / е международен лидер в областите Строителство, Аутомотив и Промишленост.
macoMaco
Майер & Ко ЕООД (МАСО) е един от големите производители на движеща техника и функционални обкови и механизми.
exalcoExalco
EXALCO S.A. е първата гръцка компания, екструдираща алуминиеви профили на Aluminium Zentrale E.V.
elvialElvial
Гръцката фирма Elvial e водещ производител на алуминиеви архитектурни системи и индустриални профили.
wurthWurth
Adolf Wurth GmbH & Co. KG e световен лидер в производството на монтажна техника, химико-технологични продукти, инструменти и машини.
etemEtem
Алуминиеви архитектурни системи ЕТЕМ, стандартни, специални и строителни профили произведени от Стилмет.
siegeniaSiegenia AUBI
Siegenia AUBI Solutions Inside е една от водещите световни фирми в производството на обков и вентилационна техника.
rotoRoto
ROTO FRANK AG /Германия/ е производител на обков с наименование ROTO / rotiren/ - “движение във всички направления”.