0 7001 73 76
на цената на един градски разговор
Често задавани въпроси
Какви са причините за появата на конденз ?
Подмяната на старата дограма с модерни и по-качествени дограми /алуминиева, PVC, дървена/ води до спестяване на енергия и съответно намаляване на разходите за отопление. С новите дограми се постига свръхуплътняване на жилището, възможна е появата на конденз и мухъл, за които клиентите обвиняват “некачествената” нова дограма и фирмата, която я е изработилала и монтирала, но истината е съвсем друга. За образуването на конденз са необходими два фактора – влажен въздух и студена повърхност. В резултат на дишане, готвене, къпане, пране, цветя и др.
 
Какви са причините за поява на мухъл?
За поява мухъл са необходими висока влажност и наличие на хранителни органични вещества. Когато тези условия са изпълнени, наблюдаваме развитие на плесен и мухъл. Първият симптом за това е миризмата на спарено в помещението. Подходящи органични вещества има навсякъде из дома ни – дърво, текстил, килими, кожа, тапети, прах. По тази причина на фактора хранителна среда не може да се противодейства. Усилията ни срещу плесените трябва да са концентрирани върху въздействие срещу втория фактор – влажността.
 
Как да избегнем появата на конденз и мухъл в жилището си?
За да не допуснем появата на конденз и мухъл в дома си, трябва да премахнем факторите, които ги пораждат, а именно високата влажност на въздуха и студените повърхности. За да се реши този проблем в почти всички случаи са достатъчни: редовно проветряване и вентилиция на помещенията, PVC дограма със стъклопакети с нискоемисийно К-стъкло, поставяне външна топлоизолация.
 
Какво е REHAU AirComfort ?
REHAU AirComfort е иновативно решение за енергийноефективно проветряване. REHAU AirComfort е оригинална вентилационна техника, която се използва скрита и невидима на прозореца. REHAU AirComfort осигурява приток на чист въздух от прозореца в зависимост от силата на въздушния поток. При увеличаващо се налягане на въздуха REHAU AirComfort се затваря автоматично съгласно принципа на Бернули. Регулираната вентилация посредством AirComfort веднага влияе на приятния климат в помещението. С това единствено по рода си решение се редуцира рискът от образуването на мухъл и вредите от влага.
 
Какво е Aeromat?
Aeromat е вентилационна система, която се вгражда към стъклопакета в дограмата. Представлява регулируемата желузна решетка, която дава възможнодт за непрекъснато проветряване в помещението, без да се отварят крилата на дограмата. Желузната решетка на Aeromat може да затваря без да се нарушава уплътняването на прозореца. Деликатните процепи въвеждат свеж въздуж в дома Ви и извеждат застоялия навън.
 
Цена за дограма на квадратен или линеен метър?
Ценообразуването на дограмата е съвкупност от няколко фактора, които в повечето случаи са абсолютно неизвестни за клиента:

Не се доверявайте на производители, които обявяват цена на линеен метър профил или на квадратен метър дограма. Стойността на всеки отделен елемент от дограмата се определя в зависимост от факторите по-горе - вида на материала, размера, отваряемостта, аксесоарите, които се уточняват при поръчката. Цената на квадратен метър може да бъде изчислена едва след като се вземат предвид всички особености на Вашия прозорец и бъде дадена обща стойност на позицията.
 
Как да почистим и поддържаме дограмата?
Когато дограмата се замърси, обикновено сме принудени да намерим подходящ препарат за почистване. Алуминиевата и PVC дограмата имат специално покритие, което ги предпазва от надраскване и могат лесно да се почистват, стига лаковото покритие да не бъде наранено. Трябва да внимаваме препаратите, които използваме да не разядат този предпазен слой. Има специално създадени препарати за почистване на дограма, които можете да закупите в нашите офис на фирма REHAU, който се предлага за бели и лакирани и каширани профили.
 

Партньори

siegeniaSiegenia AUBI
Siegenia AUBI Solutions Inside е една от водещите световни фирми в производството на обков и вентилационна техника.
rotoRoto
ROTO FRANK AG /Германия/ е производител на обков с наименование ROTO / rotiren/ - “движение във всички направления”.
exalcoExalco
EXALCO S.A. е първата гръцка компания, екструдираща алуминиеви профили на Aluminium Zentrale E.V.
rehauRehau
REHAU / Германия / е международен лидер в областите Строителство, Аутомотив и Промишленост.
macoMaco
Майер & Ко ЕООД (МАСО) е един от големите производители на движеща техника и функционални обкови и механизми.
wurthWurth
Adolf Wurth GmbH & Co. KG e световен лидер в производството на монтажна техника, химико-технологични продукти, инструменти и машини.
sitalSital
Sital /Гърция/ е дългогодишен производител на уникални и пълни решения в системата за предпазни мрежи срещу насекоми.
etemEtem
Алуминиеви архитектурни системи ЕТЕМ, стандартни, специални и строителни профили произведени от Стилмет.
elvialElvial
Гръцката фирма Elvial e водещ производител на алуминиеви архитектурни системи и индустриални профили.