0 7001 73 76
на цената на един градски разговор
Какви са причините за появата на конденз ?
Подмяната на старата дограма с модерни и по-качествени дограми /алуминиева, PVC, дървена/ води до спестяване на енергия и съответно намаляване на разходите за отопление. С новите дограми се постига свръхуплътняване на жилището, възможна е появата на конденз и мухъл, за които клиентите обвиняват “некачествената” нова дограма и фирмата, която я е изработилала и монтирала, но истината е съвсем друга.

За образуването на конденз са необходими два фактора – влажен въздух и студена повърхност. В резултат на дишане, готвене, къпане, пране, цветя и др. влажността на въздуха в помещенията се повишава. Когато влажният въздух достигне студени повърхности като външните стени, рамките на прозорците и техните стъкла, влагата в него кондензира по тях.

Старите дограми не уплътняват добре и позволяват, дори в затворено състояние, въздухът бавно да се обменя, при което влажният въздух напуска помещението, но заедно с него губим и топлината. Новите дървени, PVC и алуминиеви дограми са почти херметични и възпрепятстват естествената вентилация. След подмяната на дограмата, помещението се “запечатва”, водните пари не могат да го напуснат, влажността на въздуха се повишава и се появява конденз по най-студените повърхности – най-често стените, дограмите и по-точно стъклопакети. При новото строителство също се получава повишена влажност на въздуха, заради изпаряването на влагата, акумулирана в самите строителни материали, както и при извършване на ремонти във вашия дом.
Подмяната на старата дограма с модерни и по-качествени дограми /алуминиева, PVC, дървена/ води до спестяване на енергия и съответно намаляване на разходите за отопление. С новите дограми се постига свръхуплътняване на жилището, възможна е появата на конденз и мухъл, за които клиентите обвиняват “некачествената” нова дограма и фирмата, която я е изработилала и монтирала, но истината е съвсем друга. За образуването на конденз са необходими два фактора – влажен въздух и студена повърхност. В резултат на дишане, готвене, къпане, пране, цветя и др. влажността на въздуха в помещенията се повишава. Когато влажният въздух достигне студени повърхности като външните стени, рамките на прозорците и техните стъкла, влагата в него кондензира по тях. Старите дограми не уплътняват добре и позволяват, дори в затворено състояние, въздухът бавно да се обменя, при което влажният въздух напуска помещението, но заедно с него губим и топлината. Новите дървени, PVC и алуминиеви дограми са почти херметични и възпрепятстват естествената вентилация. След подмяната на дограмата, помещението се “запечатва”, водните пари не могат да го напуснат, влажността на въздуха се повишава и се появява конденз по най-студените повърхности – най-често стените, дограмите и по-точно стъклопакети. При новото строителство също се получава повишена влажност на въздуха, заради изпаряването на влагата, акумулирана в самите строителни материали, както и при извършване на ремонти във вашия дом.
 

Партньори

exalcoExalco
EXALCO S.A. е първата гръцка компания, екструдираща алуминиеви профили на Aluminium Zentrale E.V.
sitalSital
Sital /Гърция/ е дългогодишен производител на уникални и пълни решения в системата за предпазни мрежи срещу насекоми.
macoMaco
Майер & Ко ЕООД (МАСО) е един от големите производители на движеща техника и функционални обкови и механизми.
elvialElvial
Гръцката фирма Elvial e водещ производител на алуминиеви архитектурни системи и индустриални профили.
wurthWurth
Adolf Wurth GmbH & Co. KG e световен лидер в производството на монтажна техника, химико-технологични продукти, инструменти и машини.
rotoRoto
ROTO FRANK AG /Германия/ е производител на обков с наименование ROTO / rotiren/ - “движение във всички направления”.
siegeniaSiegenia AUBI
Siegenia AUBI Solutions Inside е една от водещите световни фирми в производството на обков и вентилационна техника.
rehauRehau
REHAU / Германия / е международен лидер в областите Строителство, Аутомотив и Промишленост.
etemEtem
Алуминиеви архитектурни системи ЕТЕМ, стандартни, специални и строителни профили произведени от Стилмет.